Pilvipalvelu katsaus 2015

Tein pienen vertailun tämän hetkisistä pilvi tallennus palveluista joista tiedän. Kaikkia muita paitsi AmazonClouldia olen itse käyttänyt tai käytän tällä hetkellä. Jokaisen kohdalla sinun on kuitenkin hyvä miettiä omaa yksityisyyttäsi kun jaat omia kuvia tai tiedostoja palveluun josta et maksa mitään. Joku jolla on aikaa ja mielenkiintoa voi käydä jokaisen palvelun käyttäjäehdot lävitse ja kertoa sitten mihin sitä lupautuukaan kun näitä palveluita käyttää.

Palvelut eivät ole missään tietyssä järjestyksessä. Osa hinnosta on yhdysvaltain dollareina koska ne on niin ilmoitettu verkkosivuilla.

iCloud (Apple)

Yleiskatsaus

Applen pilvipalvelu iCloud ei ole ehkä halvin, mutta ehkä yksi helpompia käyttää, jos sinulla on Applen tuotteita käytössä. Käytännössä iPhone tai iPad varmuuskopiodaan sinne ja jos haluat saat kaikki kuvasi iCloudiin on sekin tehty melko yksinkertaiseksi. Jos taas et ole Apple käyttäjä on tämä palvelu täysin turha sinulle. Tallennustilaa saa huomattavasti halvemmalla muilta palvelun tarjoajilta.

Hinta

5gt ilmainen
50gt 0,99€/kk
200gt 2,99€/kk
1000gt 9,99/kk

Alustat

iOs,
OSX,
Windows 7 8,1 ja 10,
Web

OneDrive

Yleiskatsaus

Microsoftin OneDrive (Entinen SkyDrive) on monelle Windowsin käyttäjällä varmasti jo tunnu ainakin kansiona Windowsin järjestelmänhallinssa. OneDrive tarjosi vielä hetki sitten 15gt ilmaista tallennustilaa mutta Microsoft päätti että ei halua tarjota niin paljoa ilmaiseksi ja samalla he poistivat maksullisesta palvelustaan rajattomuuden, vedoten väärinkäytöksiin. OneDrive tarjoaa tallennus tilaa jopa 1 teratavun verran jos sinulla voimassa oleva Office 365 personal tai home paketti.

Hinta

5gt ilmainen
1tt ilmainen jos sinulle on Office 365 personal 69/vuosi tai home 99€/vuosi tilaus.

Alustat

iOs
OSX
Windows 7, 8,1 ja 10
Android
Windows Phone
Web

Google Drive

Yleiskatsaus

Lähes kaikilla tutuillani on Googlen tili, Tämä pitää mukanaan myös Google Drive palvelun joka tarjoaa ilmaiseksi 15 gigatavua tallennus tilaa heidän pilvipalveluunsa. Tallennus tila on jaettu mahdollisen Gmail tilin kanssa joten se ei ole kaikki puhtaasti käytössä dokumenttien ja muiden vastaavien tallennukseen. Toisaalta jos sähköpostit ovat lähinnä tekstiä niin tallennus tilaa on varmasti riittävästi ilmaisella puolellakin. Google tarjoaa myös mahdollisuuden ostaa tallennus tilaa huikeat 30 teratavua joka on niin paljon tilaa että sen täyttämisessä ei yleisesti ole edes järkeä tehdä verkon välityksellä.

Hinta

15gt ilmainen
100gt 1,99€/kk
1000gt 9,99€/kk
1ott 99,99€/kk
20tt 199.99€/kk
30tt 299,99€/kk

Alustat

iOs
OSX
Windows 7, 8,1 ja 10
Android
Web

Dropbox

Yleiskatsaus

Tämä pilvitallennuksen veteraani on selkeästi paras mitä tulee tiedostojen synkronointiin. Muilla palvelun tarjoajilla on opittavaa Dropboxin tavasta hoitaa synkronointi laitteiden välillä. Se vain toimii. Dropbox tarjoaa vähiten tilaa ilmaiseksi mutta sitä voi saada lisää suosittelemalla palvelua muille. Tämä tietysti on jo vähän hankalaa kun lähes kaikilla se tuntuu jo olevan jossain käytössä.

Hinta

2gt ilmainen
1tt 10€/kk tai 99€/vuosi

Alustat

iOs
OSX
Windows 7, 8,1 ja 10
Android
Windows Phone
Kindel
Blacberry
Web

Mega

Yleiskatsaus

Mega on Kim Dotcomin uusi yritys tarjota palveluja internetin välityksellä. Se tarjoaa tilaa tallentaa pilveen huikeat 50 gigatavua joka huomattavasti enemmän kuin kukaan muu. Mega mainostaa myös olevan turvallinen vaihtoehto jopa siinä määrin että jos kadotat salasanasi palveluun heillä ei ole mahdollisuutta sitä palauttaa. Salasanasta siis kannattaa pitää huolta. Olen itse käyttänyt Megaa video ja kuva tiedostojen tallennukseen ja toimii moitteettomasti ainakin minulla.

Hinta

50gt ilmainen
200gt 4,99€/kk
500gt 9,99€/kk
2tt 19,90/kk
4tt 29.90/kk

Alustat

iOs
OSX
Windows
Android
Web

Copy

Yleiskatsaus

Copy on Barracudan tarjoama pilvipalvelu. Barracuda saattaa olla osalle tuttu kovalevyjen valmistaja ja he tarjoavat jopa 15 gigatavua tallennustilaa. Tämän lisäksi sinulla on mahdollista saada lisää tallennustilaa suosittelemalla palvelua muille. Käytimme töissä Copy tallennus palvelua kunne siirryimme Office 365 palveluun. Välillä meille oli ongelmia synkronoinnin kanssa mutta suurimman osasta aikaa se toimi moitteettomasti.

Hinta

15gt ilmainen
250gt 4,99$/kk tai 49€/vuosi
1tt 9,99$/kk tai 99€/vuosi

Alustat

iOs
OSX
Windows 7, 8,1 ja 10
Android
Windows Phone
Linux
Web

Amazon Cloud Drive

Yleiskatsaus

Amazonin pilvipalvelusta minulla ei siis ole henkilökohtaista kokemusta mutta, rajaton määrä tallennustilaa 60 dollarilla vuodessa ei voi olla paha. Isoin ongelma on ehkä se että Amazon ei tarjoa minkäänlaista työpöytäversiota omasta palvelustaan, mutta tähän on olemassa ratkaisu kolmennelta osapuolelta. Odrive on palvelu johon voit yhdistää lähes kaikki pilvipalvelut samaan paikkaan.

Hinta

5gt tiedostoille ja rajaton tila kuville 11.99$/vuosi
Rajattomasti tallennustilaa 59,99$/vuosi

Alustat

Android
iOs
Web

Box

Yleiskatsaus

Box on lähtenyt yrityksillä tarjottavasta tallennustilasta. Tämä näkyy palvelussa turvallisuutena sekä jäykkyytenä. Boxia en ole käyttänyt kovinkaan paljon, ehkä siitä johtuen että minulla on jo paljon muita tallennustiloja käytössä ja en ole vielä tällä palvelulla keksinyt käyttöä.

Hinta

10gt ilmainen
100gt 8€/kk

Alustat

iOs
OSX
Windows
Android
Web

Yhteenveto

Nyt pitääkin kysyä mitä sinä haluat pilvitallennustilaltasi. Jos tarvitset palvelua jolla voit tehdä myös tekstin käsittelyä, niin se Office 365, Google drive ja iCloud sisältävät myös näitä ominaisuuksia. Itse asiassa Office 365 sisältää koko työpöytäversiot Office pakeitista. Tämän lisäksi edellä mainituista palveluilla on verkko versiot omista tekstinkäsittely, taulukkolaskenta ja esitys ohjelmista.

Jos haluat puhtaasti tallennustilaa niin Mega tarjoaa sitä eniten ilmaiseksi toisaalta Amazon tarjoaa pientä korvausta vastaan rajattoman määrän tallennustilaa käyttöösi. Voit myös yhdistää nämä kaikki palvelut yhdeksi isoksi tallennus tilaksi ja saat pelkästään ilmaiseksi pelkällä tilien luonnilla 47 gigatavua tallennustilaa verkkoon Odrive ei tue ainakaan toistaiseksi iCloudia eikä Megaa mutta se tukee muassa FTP:tä ja Facebookkia.

Palveluiden hinnat ja tallennus tilan määrä voi muutella melko helpostikin ja huomaamatta. Tästä esimerkkinä on Microsoftin rajattoman tallennustilan muuttaminen 1 teratavuksi ja 15 gigatavun ilmaisen tilan muuntaminen 5 gigatavuksi viime kuussa.

Seuraava kysymys kuuluukin että luotatko näihin palvelun tarjoajiin. Henkilökohtaisesti en luota yhteenkään palveluun jonka saa ilmaiseksi. En siis laita mihinkään mitään mikä on henkilökohtaista tietoa mistä minulle ei ole kopioita toisessa paikassa. Ainut palvelu josta maksan tällä hetkellä on iCloud ja se johtuneet siitä että olen vahvasti Applen käyttäjä ja maksan käytännössä helpommasta matkapuhelimen sekä tabletin varmmuuskopionnista sekä kuvien ja videon olemisesta kaikilla laitteillani.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.