iOS 10 käyttöapu ominaisuuksia: Kirjoittaessa puhuminen

Myös uusi ominaisuus tulee olemaan kirjoituksen puhuminen. Tällä siis on mahdollista saada iOS laite puhumaan ilman VoiceOveria tai sen kanssa merkit, merkkivihjeet, sanat, korjaukset ja ehdotukset painamalla.

Asetuksen saa päälle menemällä Asetukset > Yleiset > Käyttöapu > Puhu > Kirjoittaessa puhu.

Merkki palaute

Merkki palaute kohdassa on kaksi eri vaihtoehtoa. Merkit ja Merkki vihjeet. Merkit kohdan ollessa valittuna puhuu iOS-laite kirjoitetut merkit. Merkki vihjeiden ollessa päällä iOS-laite puhuu esimerkiksi K kohdalle Kalle merkki vihjeen.

Kun Merkit tai Merkki vihjeet on valittuna voit myös valita merkkipalautteen viiveen Tämä voi olla 0,00-2,00 sekuntia. Eli iOS-laite sanoo merkin tai merkkivihjeet valitulla aika viiveellä.

 

Puhu sanat

Tämän valinnan ollessa valittuna iOS-laite puhuu kirjoitetut sanat kun ne on kirjoitettu. Eli kun kirjoitan sanan Pallo iOS-laite sanoo sanan Pallo kun painan välilyöntiä.

 

Puhu korjaukset

Tämän asetuksen toimiminen vaatii että sinulle on Automaatiset korjaukset päällä. Saat ne päälle seuraavan polun takaa: Asetukset >Yleiset > Näppäimistö. Täältä löytyy kohdasta kaikki näppäimistöt Automaatiset korjaukset joka pitää olla päällä.

Puhu korjaukset ollessa valittuna iOS-laite puhuu automaattisesti mahdolliset korjaukset ja isoihin kirjaimiin muutokset. Eli käytännössä iOS-laite puhuu sinisellä tekstillä kuplassa olevan tekstin ääneen. Tämä auttaa varmasti myös huomaamaan sen kun jälleen kerran laite tekee korjauksia vaikka niitä ei haluaisikaan.

 

Puhu ehdotukset painamalla

Tämä ominaisuus on käytettävissä toistaiseksi vain englannin kielisellä näppäimistöllä.  Jos käytät  englannin kielistä näppäimistöä niin tämä ja sinulla on ennakoiva teksti ominaisuus käytössä on sinulla näppäimistön yläpuolella kolmen kohdan ruudukko jossa on ehdotettuja sanoja. Nämä sanasta saa puhutuksi jos tämä valinta on päällä kun tekstiä koskettaa ja pitää kosketusta hetken. Luonnollisesti puhekieli on englanti.

Yhteenveto

Näen tässä hyötyä kaikille jotka haluavat vahvistuksen siitä että on kirjoittanut oikein. Toinen hyvä tapa tämän käyttöön on välillä vähän ärsyttävä tapa mikä iOS-laitteilla on tapana eli automaatti korjaus joka saattaa jopa väärässäkin. Tällöin kuulet kun laite tekee korjauksen ja voit reagoida siihen haluamallasi tavalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.