iOS 10 Käyttöapu ominaisuudet: Uusi puheääni

iOS saa uuden äänen 10:ssä versiossaan. Onni joka saattaakin olla äänenä joillekin tuttu toisista yhteyksistä. Onnia on kahtena laatuna kuten Satuakin. Eli normaali ja parempi laatuinen Onnin parempi laatuinen on ilmeisesti hieman laadukkaampi syntetisaattori kuin Satu, koska Onni vie puhelimesta tilaa noin 90 megatavua ja parempi laatuinen Satu taas 46 megatavua. Tämä ei tietysti anna täyttä varmuutta Onnin paremmuudesta, koska tilan vieminen on ilmoitettu äänien kohdalla eri tavoin. Kuitenkin pieniä vihjeitä siitä että Onnilla olisi enemmän resursseja käytettävissä on olemassa.

Puheäänet on mahdollista valita erikseen VoiceOverille, Roottorille ja kirjoittaessa puhumiselle. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä että sinulle voi olla jokaiselle eri ääni joten ne eivät sotke toisiaan.

VoiceOverille äänen vaihtaminen löytyy seuraavan polun takaa:

Asetukset > Yleiset > Käyttöapu > VoiceOver> Puhe > Puheääni.

Roottorille äänen vaihtaminen löytyy seuraavan polun takaa: Asetukset > Yleiset > Käyttöapu >  VoiceOver > Puhe > Lisää uusi kieli > Suomi (Suomi). Täältä valitaan haluttu puheääni jota halutaan roottorin avulla vaihtaa. Voit siis käytännössä vaihtaa Sadun ja Onnin välillä tämän avulla käyttäen roottoria.

Kirjoittaessa puhumisen äänen valinta löytyy seuraavan polun takaa: Asetukset > Yleiset > Käyttöapu > Puhe > Puheäänet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.